Bai Tong Kaew - Thaise massages én Aromatherapie
logo
Home
De Praktijk
Massage therapieen
Praktijkruimten
Prijslijst
Afspraak maken
Contactformulier
Zakelijk / evenement
Gastenboek
Impressies
Yoga
Nazorg
Zo vindt u mij!

Nazorg 


Introductie  


De Thaise massages die ik geef zijn drukpuntmassages. Als u veel last heeft van vastzittende spieren en pijnlijke gewrichten dan voelen de eerste massages vaak pijnlijk aan. Ook na de behandeling kunt u enkele dagen last houden, hoewel dit per persoon verschilt. Hieronder beschrijf ik waardoor dit komt en wat u kunt doen om de pijn te verlichten.  


Het is belangrijk om te realiseren dat uw lichaam zo goed mogelijk de beschikbare energie probeert te verdelen. Als dit zonder tegenwerking gaat bent u in balans. Door vastzittende spieren verspilt uw lichaam energie en raakt ze in onbalans.  Vastzittende spieren kennen allerlei oorzaken. Door een verkeerde houding (bijv. veel computerwerk of smartphonegebruik), maar ook door langdurig of intensief sporten (belasting van de spieren).  


Als ik u voor de eerste keer behandel, ga ik na door welke oorzaken uw spieren vastzitten en om welke spieren het gaat. Dan ga ik de spieren gericht masseren. Hierdoor komt de energie weer vrij en gaat u zich vitaler voelen.   

 
Aanbevelingen na de eerste massages: 
1. Na de massage kunt u pijn voelen. Dit is een reactie van het lichaam op de veranderende situatie en verdwijnt. Breng koude (niet ijskoud!) washandjes  op de pijnlijke plekken aan. De meeste mensen hebben 2 tot 3 dagen spierpijn.  


2. Bij vastzittende schouder- en nekspieren kan door de behandeling hoofdpijn optreden. Daar valt vaak niet aan te ontkomen. Als u veel hoofdpijn heeft kunt u het beste een paracetamol nemen en goed uitrusten. Zet uw telefoon uit, kijk géén tv en ga slapen.  


3. Als u sport doe het dan rustig aan. Besteed veel aandacht aan warming-up en cooling down, net als aan het rekken en strekken.  
 

P.s. Pijnlijke spieren verdwijnen niet door één eerste behandeling. Door de combinatie van juist bewegen en meerdere behandelingen wordt uw lichaam vanzelf flexibeler en voelen navolgende behandelingen ook minder pijnlijk aan.  

 

Als u vertrouwen heeft in de behandeling en gelooft in de zelfhelende werking van uw lichaam, verbetert u de kwaliteit van leven! 

Top
© Bai Tong Kaew  | info@baitongkaew.nl